Ekstra klasės kviečiai perkami atsižvelgiant į šiuos reikalavimus:
*Tarp jų: sudygusių kviečių ne daugiau kaip 1%, fuzariozės pažeistų kviečių ne daugiau kaip 1%, kitų varpinių javų grūdų ne daugiau kaip 2%, džiovinant pažeistų kviečių ne daugiau kaip 0,5%.
** Tarp jų: sugedusių grūdų ne daugiau kaip 0,3%, kensksmingų augalų sėklų ne daugiau kaip 0,1%, skalsių ne daugiau kaip 0,05%, kibiojo lipiko ne daugiau kaip 0,1%.
Pastabos:
1) Užkrėtimai aruodiniais kenkėjais neleidžiami;
2) Pristatytų grūdų užskaitomas svoris perskaičiuojamas pagal bazinius rodiklius: drėgmė ne daugiau kaip 14%; šiukšlinės priemaišos ne daugiau kaip 1%.
Pirmos klasės kviečiai perkami atsižvelgiant į šiuos reikalavimus:
* Tarp jų: sudygusių kviečių ne daugiau kaip 1%, fuzariozės pažeistų kviečių ne daugiau kaip 1%, kitų varpinių javų grūdų ne daugiau kaip 2%, džiovinant pažeistų kviečių ne daugiau kaip 0,5%.
** Tarp jų: sugedusių grūdų ne daugiau kaip 0,3%, kensksmingų augalų sėklų ne daugiau kaip 0,1%, skalsių ne daugiau kaip 0,05%, kibiojo lipiko ne daugiau kaip 0,1%.
Pastabos:
1) Užkrėtimai aruodiniais kenkėjais neleidžiami;
2) Pristatytų grūdų užskaitomas svoris perskaičiuojamas pagal bazinius rodiklius: drėgmė ne daugiau kaip 14%; šiukšlinės priemaišos ne daugiau kaip 1%.
Antros klasės kviečiai perkami atsižvelgiant į šiuos reikalavimus:
* Tarp jų: sudygusių kviečių ne daugiau kaip 1%, fuzariozės pažeistų kviečių ne daugiau kaip 1%, kitų varpinių javų grūdų ne daugiau kaip 3%, džiovinant pažeistų kviečių ne daugiau kaip 0,5%.
** Tarp jų: sugedusių grūdų ne daugiau kaip 0,3%, kensksmingų augalų sėklų ne daugiau kaip 0,1%, skalsių ne daugiau kaip 0,05%, kibiojo lipiko ne daugiau kaip 0,1%.
Pastabos:
1) Užkrėtimai aruodiniais kenkėjais neleidžiami;
2) Pristatytų grūdų užskaitomas svoris perskaičiuojamas pagal bazinius rodiklius: drėgmė ne daugiau kaip 14%; šiukšlinės priemaišos ne daugiau kaip 1%.
Trečios klasės kviečiai perkami atsižvelgiant į šiuos reikalavimus:
* Tarp jų: sudygusių kviečių ne daugiau kaip 2%, fuzariozės pažeistų kviečių ne daugiau kaip 1%, kitų varpinių javų grūdų ne daugiau kaip 4%, džiovinant pažeistų kviečių ne daugiau kaip 1%.
** Tarp jų: sugedusių grūdų ne daugiau kaip 0,5%, kensksmingų augalų sėklų ne daugiau kaip 0,1%, skalsių ne daugiau kaip 0,05%, kibiojo lipiko ne daugiau kaip 0,1%; kūlėtų kviečių ne daugiau kaip 0,05%.
Pastabos:
1) Užkrėtimai aruodiniais kenkėjais neleidžiami;
2) Pristatytų grūdų užskaitomas svoris perskaičiuojamas pagal bazinius rodiklius: drėgmė ne daugiau kaip 14%; šiukšlinės priemaišos ne daugiau kaip 1%.
Ketvirtos klasės kviečiai perkami atsižvelgiant į šiuos reikalavimus:
* Tarp jų: sudygusių kviečių ne daugiau kaip 5%, fuzariozės pažeistų kviečių ne daugiau kaip 1%, kitų varpinių javų grūdų ne daugiau kaip 15%, džiovinant pažeistų kviečių ne daugiau kaip 4%.
** Tarp jų: sugedusių grūdų ne daugiau kaip 1%, kensksmingų augalų sėklų ne daugiau kaip 0,1%, skalsių ne daugiau kaip 0,05%, kibiojo lipiko ne daugiau kaip 0,1%; kūlėtų kviečių ne daugiau kaip 0,05%.
Pastabos:
1) Užkrėtimai aruodiniais kenkėjais neleidžiami;
2) Pristatytų grūdų užskaitomas svoris perskaičiuojamas pagal bazinius rodiklius: drėgmė ne daugiau kaip 14%; šiukšlinės priemaišos ne daugiau kaip 1%.